Jövőkép: AKTUÁLIS- nagyon fontos!

Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 168 fő
  • Képek - 7 db
  • Videók - 62 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Életmódváltók közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 168 fő
  • Képek - 7 db
  • Videók - 62 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Életmódváltók közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 168 fő
  • Képek - 7 db
  • Videók - 62 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Életmódváltók közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 168 fő
  • Képek - 7 db
  • Videók - 62 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Életmódváltók közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Influenza, H1N1 és társai

 

 

ÉRDEMES ELOVASNI !!!! ÉS ALKALMAZNI. EGYSZERŰEK!!!!

 

Idézet dr. Kálmán Eszter leveléből:

 

"Kedves Ismerőseim!

Az elmúlt napokban sokan kérdezték tőlem mi a véleményem a világszerte terjedő

influenzavírussal, és az ellene adandó oltással kapcsolatban. Számos véleményt volt

alkalmam olvasni, olyanokat, amelyek az oltás mellett, illetve ellene szóltak.

Megpróbálom összefoglalni a magam gondolatait minderről.

 

A H1N1 vírus erősen fertőző kórokozó, így nagy valószínűséggel mindenki találkozni

fog vele. Az influenza szokásos tünetei mellett légzési panaszokat okozhat, mivel

fokozottan terhelheti a tüdőt.

Számos országban a nehezített légzés miatt lélegeztető gépre kellett tenni egyes

betegeket. Beszámoltak maradandó tüdőkárosodásról is. Mindez olyan ijedelmet

váltott ki világszerte, hogy legfőbb védelemként az oltást kezdték propagálni.

Mind több orvos és nem orvos figyeli meg, hogy az oltások hosszú távú

idegrendszeri es immunrendszeri káros következményt okozhatnak.

 Ezek csökkentése céljából érdemes csak a legszükségesebb oltásokat adni.

Minél több oltást kap az egyén, annál nagyobb teher éri immunrendszerét. A

járványos fertőző betegség súlyos tüneteitől megóvhat egy oltás, de beindíthat

például allergiás panaszokat. Ennek fényében mérlegelendő, hogy a jelen járvány

igényli-e az oltással való közbeavatkozást, vagy megoldható-e az egyén védelme

más eszközökkel is?

 

Mit javasolok mindazoknak, akik tapasztalják magukon az influenza első

tüneteit?

 

1. Az állati fehérjék fogyasztása elősegíti a vírusok gyors szaporodását a

szervezetben. Ezért az első torokkaparáskor, közérzeti hanyatláskor javasolt a

hús, tej, tojás, vaj, sajt, tejföl, joghurt, túró teljes mellőzését megkezdeni.

Fogyasztható gyümölcs, kompót, nyers-és párolt zöldség, gabonanemű

(kenyér, müzli, köles, zabpehely kása, egyéb gabonakásák,

gabona pelyhek, rizs, puliszka), krumpli, répa, stb.)

 

2. Láz esetén kíméli a szervezetet, ha minél több folyadékot iszik a beteg,

és minél kevesebbet eszik. A hosszantartó láz kimerítheti a szervezet

szénhidrát tartalékait, így 24 óránál tovább tartó láz eseten könnyen

felszívódó szénhidrátokra van szükség (szőlőcukor, fehérkenyér,

zsemle, méz stb.)

 

3. Az immunrendszer működését órákon belül serkenti a nyersen fogyasztott

cékla, cékla lé. Kis fej céklát, vagy nagyobb cékla felét lereszeljük nagylyukú

reszelőn, egy evőkanál mézet és kb. harmad citromlevet csorgatjuk rá,

mintegy negyed órát állni hagyjuk, majd elfogyasztjuk. Kisgyerekeknek a

kanállal kinyomkodott levet szoktam adni, akár cumiban is. Lehet almát is

hozzáreszelni. Javasolt a gyulladásos betegségek idején naponta egyszer-kétszer

fogyasztani. Lehet egyszerre nagyobb adagot is elkészíteni, hűtőben

tárolni, két napon belül elfogyasztani ( ezt magam is kipróbáltam, egészen ehető)

 

4. . A vöröshagymahéj tea megakadályozza a légutak nyálkahártyájában a

vírusok szaporodását és remek köhögésoldó.

Elkészítése:

 Egy nagyobb vagy két kisebb fej vöröshagyma száraz, piros héját beletesszük 3-4 dl vízbe,

lehetőleg zománcos vagy kerámia-lábasban. Fedővel lefedve feltesszük főzni,

és öt percig lassú tűzön forraljuk. Majd kivesszük az elázott héjakat (lehetőleg

műanyag kanállal, villával; mert fémmel érintkezve megváltozik a tea

hatóanyag-összetétele). A bórdó-barna színű tea álláskor feketévé változhat,

ilyenkor egy csepp citromlétől visszanyeri a színét. A teát érdemes üveg- vagy

kerámia kannába, bögrébe tölteni, kevés mezzel, citrommal kellemes ízű ital

nyerhető belőle. El lehet készíteni a napi adagot előre. Naponta legalább két

bögrével (2x2,5 dl) érdemes fogyasztani, míg a betegség tart. ( ez is Ok. )

 

5. Apróra vágott fokhagymát beleteszünk evőkanálba, mézet csurgatunk rá, és

lenyeljük. Naponta 2-3x 1 kis gerezd fokhagyma erős vírusölő hatású.

( ne zavarjon ha már a bőröd is fokhagymaszagú)

Kis fej fokhagyma és citrom egészben (jól megmosva) összeturmixolva

kiskanállal fogyasztva 3-4x, és még a szagok sincsenek meg.

 

6. C-vitamin fogyasztása köztudottan előnyös gyulladásos betegségek

idején. A tablettákon kívül lehet ascorbinsav port venni a patikában,és

naponta többször késhegynyit bevenni belőle, kevés szobahőmérsékletű

folyadékkal. (Meleg teától lebomlik.)

Egyszerre fogyasztott nagymennyiségű C-vitamin jó része a vizelettel hamar

eltávozik. Az elhúzódó felszívódású nagydózisú C vitaminoknál

hatékonyabbnak bizonyul gyakran a gyakran bevett kisdózisú C-vitamin

(ascorbinsav).

Igen előnyös C-vitamin bevitelt jelent a hideg vízben áztatott

csipkebogyóital. A csipkebogyó darabkákat este beáztatva, reggel lehet inni,

majd még egyszer felönteni hideg vízzel, este ismét leszűrni, majd

harmadszor forrásban levő vízzel leönteni, állni hagyni, leszűrni, ilyenkor

hasznos ásványi anyagok oldódnak ki a csipkehúsból, amelyek nem jöttek ki

az áztatáskor. Egész csipkebogyót az első áztatás után kézzel szét kell

nyomkodni, hogy kiázhasson a belseje.

 

7. Béres-csepp szedése kedvező lehet. A vasbevitel azonban a gyulladásos

tüneteket fokozhatja, így az influenza idején a vastabletták szedése

mellőzendő.

 

8. Nagy mennyiségű folyadékbevitel segít kimosni a szervezetből a

korokozókat. Javasolt a közismert gyógynövényteákat inni, lehetőleg

felváltva, mert mindegyikük más ponton hat előnyösen a szervezetre.

 

 

A körömvirágtea általános gyulladáscsökkentő,  zsályatea hatékonyan

csökkenti a torokfájdalmat, erősíti a légutak nyálkahártyáját, kakukkfűtea

köhögésoldó, a hársfa és bodza lázcsillapító hatású.

Elkészítésük:

Egy teáskanálnyi füvet leforrázunk 2,5 dl forrásban levő vízzel.

Lehetőleg üveg vagy porcelán kannában, mert fémmel érintkezve megváltozik

a gyógynövényteák hatóanyag-összetétele. Lefedjük negyed órára, hogy ne

párologjanak el az illóolajok. Negyed óra múlva leszűrjük műanyag szűrőn,

hogy ne ázzanak ki további nem kívánt hatóanyagok. A kívánt hőmérsékletre

hűlt teát megisszuk, vagy leszűrve 24 órán belül később is elfogyaszthatjuk.

Fontos! A mézet csak iható hőmérsékletű teába tegyük bele, mert a forró tea

hatására káros anyagok alakulnak ki a mézben!

 

9. Láz, elesettség eseten javaslom az egy-két napig tartó ágynyugalmat.

lázcsillapító helyett. A lázcsillapító arra való, hogy szervezetünket munkára

kényszeríthessük, amikor annak pihennie kellene. Nehéz olykor félretenni a

feladatokat, de talán könnyebb két-három napig leállni, mint azután egy-két

hétig kényszerpihenőre vonulni a szövődmények miatt.

 

Mit lehet tenni az influenza megelőzésére? Pontosabban hogyan lehet a

szervezetet felkészíteni az influenza minél enyhébb tünetekkel való

átvészelésére?

 

1. Javasolt a rendszeres meleg vizes, szappanos kézmosás hazaérkezéskor,

étkezés előtt.

2. Gargalizálással, krákogással kitisztítani a garatot, akár naponta többször.

Ennek révén lemosódik a torok nyálkahártyájáról a vírusok nagy része.

Enyhén sós vízzel való toroköblítés még kedvezőbb. Az orr

nyálkahártyáját is meg lehet tisztítani a kórokozóktól langyos víz (Enyhen sós

vízzel .) felszívásával (tenyérből), majd ki kell természetesen fújni a vizet. 3-4

nap is kell ahhoz, hogy a garat- és orrnyálkahártyában elszaporodjanak az

odakerült influenzavírusok, a rendszeres tisztogatással csökkenteni lehet a

számukat.

3. A betegség eseten javasolt 3-8. pontokban leírtak megelőzésre, illetve a

szervezet felkészítésére is használhatók.

Szeretettel küldöm üdvözletemet: dr. K. E.

 

"SZERINTEM EZEKET A GYÓGYMODOKAT ÉVSZÁZADOK ÓTA HASZNÁLJUK, MOST VISZONT FOKOZOTTAN ÉRDEMES ERŐSÍTENI, VÉDENI MAGUNKAT ÉS

CSALÁDUNKAT !

SOKAN AZ ORRNYÁLKAHÁRTYA-FERTŐTLENÍTÉST/ MIVEL KÉPTELENEK VIZET FELSZÍVNI AZ ORRBA/ SÓSVIZZEL ÉRDEMES CSÖPÖGTETNI TÖBBSZÖR, HOGY BŐ FOLYADÉK KERÜLJÖN AZ ORRBA.

Címkék: h1n1 influenza

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu