Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az agyat tápláló ételek – okos gyerekeknek
Ha azt akarja, hogy gyermeke jobban teljesítsen az iskolában, kezdje az étrendnél! Bizonyos ételek serkentik az agy fejlődését, javítják az agyműködést és a memóriát, valamint elősegítik az összpontosítást.
Az agy igen éhes szervünk, ha nem megfelelően táplálkozunk, az agy látja kárát. A növésben levő szervezetnek sokféle tápanyagra van szüksége, az alábbiak pedig nagymértékben hozzájárulnak az agy fejlődéséhez.
1. Színes zöldségek
A paradicsom,
édesburgonya, brokkoli, sütőtök, répa, cékla, spenót kiváló vitaminforrás,
segítik az agysejtek működését.
Nem csak főzeléket készíthetünk, hanem például céklából, brokkoliból vagy
sütőtökből ízletes krémlevest is, a spenóttal rakott palacsinta pedig
különleges fogás.
2. Bab
A bab különleges
étel, mert fehérjét, összetett szénhidrátokat és rostokat, vitaminokat és
ásványi anyagokat is tartalmaz. Ha ebédre kap a gyerek babot, lesz
elég energiája délutánra is. Adhatjuk a babot salátákhoz is, püréként pedig
tortillára, szendvicsre. Tésztaszószokba is kiváló.
3. Bogyós gyümölcsök
Az eper, málna,
áfonya, szeder egyes vizsgálatok szerint javítja az emlékezőképességet. Minél
színesebb a gyümölcs, annál több antioxidánst tartalmaz, különösen C-vitamint.
A bogyókat nemcsak édességekhez, de zöldségfélékhez, salátákhoz is adhatjuk,
keverhetjük joghurtba vagy zabpehelybe is.
4. A tojás
A tojás ismert fehérjeforrás, a sárgája ezen
kívül kolint is tartalmaz, ami az emlékezőképességet fejleszti.
Uzsonnára adhatunk rántottás szendvicset, és hetente egyszer
készítsünk ebédre is tojásételt, pörköltet, buggyantott tojást.
5. Tej és joghurt
A tejtermékek többek között fehérjét és B- és
D-vitamint tartalmaznak, melyek az idegrendszer fejlődéséhez elengedhetetlen
tápanyagok. A gyerekeknek és a serdülőknek D-vitaminból egyes kutatások szerint
az ajánlott napi mennyiség tízszerese szükséges.
Adjunk minél több és változatosabb tejterméket a gyermeknek,
zsírszegény tejjel, valamint kalciummal és D-vitaminnal dúsított, gyümölcslével
ízesített zabpelyhet. A joghurtba aprítsunk bogyós gyümölcsöket.
6. Teljes kiőrlésű gabona
Az agynak folyamatosan glükózra van szüksége, ami a teljes
kiőrlésű gabonában bőven megtalálható.
A müzli és kása mellett az ebédre feltálalt tészta és a
kenyér is készüljön teljes kiőrlésű lisztből.
7. Zabpehely
Jó E- és B-vitamin forrás, káliumot és cinket
is tartalmaz.
Reggelire adjunk zabpelyhet, mert egész délelőttre
ellátja az agyat energiával.
8. Mogyoróvaj
Kiváló E-vitaminforrás, védi az idegsejtek
membránját, ezen kívül B6 vitamint is tartalmaz, ami elősegíti, hogy az
idegrendszer el tudja égetni a glükózt.
Adjunk fel mogyoróvajas szendvicset banánnal, vagy
a gyerek kedvenc salátájára szórjunk néhány szem földimogyorót.
9. Lazac
A zsíros halak, például a lazac az omega-3
zsírsavak kiváló forrásai. A tonhal is tartalmaz omega-3-at, de kevesebbet.
Készítsünk a gyereknek tízóraira lazacos
szendvicset teljes kiőrlésű kenyérből. A krémlevesekhez is adhatunk egy kis
lazackonzervet, és a fasírtot is gazdagíthatjuk vele.
10. Sovány borjúhús
A vas hozzájárul ahhoz, hogy a gyerek jól tudjon
összpontosítani és tele legyen energiával. A sovány borjúhús az egyik legjobb
vasforrása, ezen kívül tartalmaz még cinket is, mely a memóriát élénkíti.
InforMed
Hírek
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Hogy okos legyen a gyerek!