Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Időtlen idők óta küszködnek a szülők azzal, vajon hogyan tudnák rávenni a gyereket a zöldségfélék fogyasztására. Manapság ez a téma még sokkal fontosabb lett, mert világszerte aggodalomra ad okot az elhízás immár a gyerekek körében is.
![]() |
Egy tavaly végzett holland vizsgálatban a kutatók egy csoport 4-12 éves
gyereknek kétféle zöldséget, répát és zöldbabot adtak. A zöldségeket
pürésítve vagy párolva, főzve, sütve, grillezve vagy zsírban kisütve
kínálták. Kiderült, hogy a gyerekek a főtt, illetve a párolt zöldséget
kedvelték leginkább, mert ez a két módszer őrizte meg a legjobban a
zöldség eredeti ropogósságát, színét, ízét és textúráját. Igaz, ropogós a
zsírban sült zöldség is, de szerencsére a gyerekeknek kevésbé ízlett,
mert az elkészítés során megbarnult, így kevésbé emlékeztetett a
nyersre. A túlfőzött vagy pürésített főzelékféle sem volt vonzó.
A
kutatók tehát azt ajánlják a szülőknek, hogy épp csak kicsit megpárolva
vagy megfőzve adják a gyereknek a zöldséget. Mi is fogyasszunk
zöldséget, a gyerekre nem a sok magyarázat, hanem a példa hat a
legjobban. Fontos még, hogy legyünk kitartók, előfordul, hogy a gyerek
tízszer is megkóstol és visszautasít valamit, mire a végén megszereti.
Kedvcsinálónak jó ötlet, ha a gyereket is bevonjuk a sütés-főzésbe, és
ügyeljünk arra, hogy az étkezések hangulata nyugodt, bensőséges legyen.
A cikk az InforMed-ben jelent meg.
Saját tapasztalatként azért hagy adjam közzé:
Unokám SEM szereti a főzeléket, még nyersen inkább rá lehet venni, hogy elrágcsáljon ezt-azt.
Mióta megismerkedtem a Pannonicum termékekkel azóta ez már nem gond.
Olyan eljárással van szárítva a jó minőségű magyar zöldség-gyümölcs, hogy minden vitamin enzim megmarad benne. Ha kíváncsiak vagytok rá, indítottam egy klubot "TEdd magad egészségessé", itt minden információt megtaláltok róla.
Üdv Magdi
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!