Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmódváltók közössége vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Tennessee állami egyetemen végzett vizsgálat szerint a hűtő legszennyezettebb része a zöldségtartó rekesz. Egy fej saláta grammjában mintegy 2 millió baktérium lelhető fel, ezen kívül gombák, penész és más kórokozók is nyüzsögnek rajta.
Ezért azonban ne mondjunk le a friss zöldféléről, elég, ha szobahőmérsékletű folyó vízben alaposan megmossuk. Ez az eljárás a baktériumok 98 százalékát elpusztítja.
Tegyük föl magunknak az alábbi négy kérdést, és a válasz szerint járjunk el a tisztításnál:
Ehető héja van?
Ilyenek az alma, barack, paradicsom, cukkini, paprika.
Mossuk alaposan folyó víz alatt 30-60 másodpercig, ha kicsit meg is dörzsöljük, a makacs szennyeződéseket is el tudjuk távolítani.
Eldobjuk a héját?
Ilyenek a dinnyefélék, narancs, banán.
Gyümölcsmosó kefével vagy akár egy régi fogkefével dörzsöljük át ezeket a gyümölcsöket is 30-60 másodpercig folyó víz alatt. Sokan kérdezhetik, minek megmosni ezeket, ha úgyis eldobjuk a héjukat. Azért, mert a héjról a mikrobák átkerülhetnek a gyümölcs húsára.
Fürtökben nő?
Vágjuk le a szárakat, ( szőlő, bogyós gyümölcsök), ezzel a korokozók 2/3 részét már eltávolítottuk, majd legalább 30 mp permetezzünk rá vizet.
Érdemes a lecsöpögő vizet papírtörlővel letörölni.
Leveles zöldség?
Távolítsuk el a külső leveleket ( spenót, saláta, káposztafélék, stb)
Alaposan mossuk meg, majd saláta centrifugával , vagy papírtörlővel szabaduljunk meg a felesleges víztől.
Ha ezt nem tesszük meg, a koszos víz rajta marad a leveleken.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!