Jövőkép: Leveskocka!

Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 168 fő
  • Képek - 7 db
  • Videók - 62 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Életmódváltók közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 168 fő
  • Képek - 7 db
  • Videók - 62 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Életmódváltók közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 168 fő
  • Képek - 7 db
  • Videók - 62 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Életmódváltók közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életmódváltók közössége közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 168 fő
  • Képek - 7 db
  • Videók - 62 db
  • Blogbejegyzések - 157 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

Életmódváltók közössége vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tudom, hogy mindnyájan időhiányban szenvedünk, egyszerűbb egy leveskockával ízesíteni , mint esetleg alaplevet készíteni, de most olyan frappáns megoldással találkoztam, amivel élni kell, vagy legalább is én megfogadtam, élni fogok vele.

Közreadom, hátha kedvet kaptok Ti is. Ráadásul egyszerre meg lehet csinálni nagyobb mennyiséget, lefagyasztva bármikor el lehet érni!

 Na ugye!!

Szóval alaplevek készítése!

 

Zöldséges alaplé

Hozzávalók 3 literhez:

10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
1 darab zellergumó
5 fej gomba
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
olaj

A megtisztított sárgarépát, fehérrépát és zellert felkockázzuk, és nagyon kevés olajon kissé lepirítjuk. Felöntjük 4 liter vízzel, főzni kezdjük, majd hozzáadjuk a megmosott gombát és a fokhagymát. A vöröshagymát félbevágjuk, a vágott felét kevés olajon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, és az alapléhez adjuk. Ezután tesszük bele a csokorba fogott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd leszűrjük, és hűtőbe tesszük.

 Marhaalaplé

Hozzávalók 3 literhez:

2 kg marhacsont
1 nagy zellergumó
4 szál répa
4 szál fehérrépa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 fej gomba
negyed kelkáposzta nagyobb darabokra vágva
só, bors
olaj

A zellert, a sárgarépát és a gyökeret nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon (egy fazékban) lepirítjuk. Hozzáadjuk a marhacsontot, felöntjük 4 liter vízzel, majd beletesszük a kelkáposztát, a gombát és a fokhagymát. A vöröshagymát félbevágjuk, a vágott felét aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, és az alapléhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön legalább 3-4 órán keresztül főzzük. Ha kész, textilen (pl. pelenka, konyharuha) átszűrjük, és hűtőbe tesszük.

 Halalaplé

Hozzávalók 3 literhez:

2 kg halcsont (tengeri vagy édesvízi)
1 szál póréhagyma
3 darab paradicsom
1 darab paprika
2 fej vöröshagyma
só, bors, babérlevél

Egy nagy fazékba 4 liter vizet engedünk, és a halcsontot beletéve főzni kezdjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a tisztított, kockára vágott vöröshagymát, a nagyobb darabokra vágott póréhagymát, a paradicsomot és a paprikát. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük, és lassú tűzön főzzük. Ha a halcsont már teljesen szétfőtt, akkor átszűrjük, jó lehet erre a célra például egy tiszta textilpelenka vagy ritkább szövésű konyharuha is.

 Csirkealaplé

Hozzávalók 3 literhez:

2 kg csirke far-hát
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 darab zellergumó
1 szál póréhagyma
4 darab gomba
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma


Egy nagy lábosba 4 liter vizet öntünk, beletesszük a far-hátat, és főzni kezdjük. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, fehérrépát és zellert. Ezután következik a nagyobb darabokra vágott póréhagyma, a megmosott gomba, a fokhagyma és az alaposan megmosott, de héjas vöröshagyma. Sózzuk, és lassú tűzön 3 órán át főzzük. Ha kész, akkor textilen (pl. pelenka, konyharuha) átszűrjük, és hűtőbe tesszük.

Címkék: Ételeink

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bánhidiné Magdi üzente 13 éve

Hogy könnyebb legyen, találtam egy videót. Remélem tetszeni fog.Üdv Magdi
http://www.youtube.com/watch?v=_ezwUPw4gBM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az Erőlevest,te,hogyan főzöd?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu